添加微信:car4900,免费领小学资料【精品】Unit5HelpingourparentsCheckouttime&Tickingtime(练习)译林版(三起)-五年级英语下一、单项选择。()1.There__________alotofladybirds.Theyaren’tpests.A.isB.amC.are()2.---Whatareyoudoing?---We’re___________thewindows.A.cleanB.cleaningC.cleans()3.They__________inthelivingroom.A.amsingingB.issingingC.aresinging()4.Thebedroomissomessy.Youhave_________thefloor.A.sweepingB.sweepsC.tosweep()5.---What’s_________sisterdoing?---_________running.A.you,she’sB.your,she’sC.your,she()6.Thebirdsgoaway,butthefox____________.A.don’tB.can’tC.doesn’t()7.Myfatheriscleaninghiscar.Iwanttohelp___________.A.heB.himC.his()8.---WhatareTimandJimdoing?---__________eatingfruit.A.TheyB.They’reC.Thereare二、看图填空。1.添加微信:car4900,免费领小学资料最全小学资料,公众号:小学捡知识添加微信:car4900,免费领小学资料Iam________________________.2.Theyare________________________.3.SuHaiis________________________.4.Weare________________________.5.Helenis________________________.添加微信:car4900,免费领小学资料最全小学资料,公众号:小学捡知识添加微信:car4900,免费领小学资料6.Heis________________________.三、阅读短文,选择正确的答案。It’saSundaymorning.MrSu’sfamilyareathome.Theydon’tgotoworkorgotoschooltoday.Look,MrSuisinthestudy.Heisreadinganewspaper.SuHaiisinherbedroom.Sheiscleaningthewindows.WhereisSuYang?Sheisinthebedroomtoo.Sheissweepingthefloor.Nowtheirbedroomisveryclean.MrsSuisinthebathroom.Sheiswashingtheclothes.Look,what’sonthesofa?It’stheircat,Mimi.It’ssleeping.()1.WhatisMrSudoing?A.Heisreadingabook.B.Heisreadinganewspaper.C.Heiswashingtheclothes.()2.WhereisSuYang?A.Sheisinthebedroom.B.Sheisinthestudy.C.Sheisinthebatroom.()3.IsMrsSuintheKitchen?A.Yes,heis.B.No,sheisn’t.C.Yes,sheis.()4.WhatisMimidoingnow?A.It’seating.B.It’ssleeping.C.Ir’ssweepingthefloor.答案及解析:二、1.washingclothes2.cleaningthecar3.makingthebed4.sweepingthefloor添加微信:car4900,免费领小学资料最全小学资料,公众号:小学捡知识添加微信:car4900,免费领小学资料三、BABB解析:1.由短文中的关键句“Look,MrSuisinthestudy.Heisreadinganewspaper.”可知MrSu正在书房看报纸,故选B。2.由短文中的关键句“WhereisSuYang?Sheisinthebedroomtoo.”可知苏洋也在卧室,故选A。3.由短文中的关键句“MrsSuisinthebathroom.Sheiswashingtheclothes.”可知MrsSu正在洗浴室洗衣服,故选B。4.由短文中的关键句“Look,what’sonthesofa?It’stheircat,Mimi.It’ssleeping.”可知Mimi正在睡觉,故选B。添加微信:car4900,免费领小学资料最全小学资料,公众号:小学捡知识